Weggeefwinkel

Openingstijden
Spoorloos is gesloten
We hebben geen nieuwe locatie.

Weggeefwinkel
Een weggeefwinkel werkt als een kringloopwinkel. Het verschil is dat hier alles gratis is. Als je spullen over hebt die je niet meer gebruikt maar nog wel goed zijn kun je deze naar de winkel brengen. Wij leggen ze dan in de winkel en anderen kunnen ze weer ophalen.

Iedereen is welkom in de winkel. Het is niet nodig om je aan te melden of te bewijzen dat je weinig geld hebt. Wij vinden het belangrijker dat spullen opnieuw gebruikt worden. Wanneer je een nieuw product koopt en een oud product weggooit kost dat veel energie en grondstoffen. De enigen die hier voordeel van hebben zijn grote bedrijven. Dankzij onze winkel kunnen producten opnieuw gebruikt worden zonder dat er opnieuw geld voor betaald moet worden.

Elke keer dat de winkel open is mag je 5 artikelen per persoon meenemen. Bij de uitgang wordt dit gecontroleerd. Die dag mag je niet nog een keer de winkel in. Er kunnen geen spullen meegenomen worden voor anderen die zelf niet aanwezig zijn.

Voedselbank
In het verleden hadden wij ook een voedselbank. Doordat we bijna geen voedsel meer kunnen krijgen van winkels hebben wij geen aparte voedselbank meer. Alles wat we nog wel krijgen wordt uitgedeeld tijdens de weggeefwinkel.

Internetcafé
Wanneer de weggeefwinkel open is kun je ook gratis gebruik maken van het internetcafé. Daar hebben we een aantal computers met internet staan. Ook is er gratis koffie en thee.

Weggeefwinkel